Zoneterapi

Hvad er zoneterapi?

Kroppen organisme er i ubalance, kan det opleves som smerter, træthed, utilpashed eller sygdom. Filosofien bag zoneterapien er, at der under og på fødderne findes et kort over hele menneskekroppen, hvor hver del af kroppen har en tilsvarende zone på fødderne, en såkaldt reflekszone. Er der en ubalance i dele af kroppen, vil det vise sig som ømhed i denne tilsvarende reflekszone på fødderne. Ved at behandle de ømme områder/reflekszoner med specielle trykkombinationer påvirkes  bl.a. kredsløbet, nervesystemet, hormonsystemet og organerne, så din krops naturlige balance bliver genoprettet.

Derfor er Zoneterapi er en effektiv og virkningsfuld behandlingsform, som kan afhjælpe en række skavanker, bivirkninger og helbredsproblemer.
Men man behøver ikke at fejle noget for at få zoneterapi.
Zoneterapi er sundt for alle, og giver både en ro og dejlig afslappet hed.

zoneterapi fredericia

Hvordan reagerer kroppen?

Reaktionerne på behandlingen er individuelle. Derfor er det svært helt at sige, hvordan din krop reagerer. Men erfaringer viser, at reaktioner i langt de fleste tilfælde er positive, fordi de fortæller, at kroppen tager imod behandlingen og arbejder med de forskellige ubalancer – og at bedring er på vej.

Smerter og ubalancer i kroppen er signaler, der fortæller os, at noget er galt. Når livets indtryk ikke bliver udtrykt, så trykker det indvendigt, som en fysisk eller psykisk smerte. Sygdom er en naturlig og kærlig påmindelse om at holde en pause og få ryddet op i både krop og sind.

Zoneterapeut Tove Hørlück

Gavnlig effekt

Kroppen vænner sig hurtigt til den gavnlige og velværende effekt som behandlingen giver, så der må advares om, at zoneterapi kan være stærkt vanedannende 🙂

Selvbehandling er den største behandling, så det er vigtigt at forstå at zoneterapi ikke blot er et hurtigt fiks, for det er det som du selv gør når du går herfra, der har størst betydning for resultatet.
Sund kost, søvn, motion og frisk luft spiller en meget stor rolle i den sammenhæng, så derfor vil vi også komme ind på disse emner i et behandlingsforløb.

Typiske reaktioner efter behandling:

Zoneterapi er meget virkningsfuld, og kan sætte godt gang i udrensningen, da behandlingen sætter gang i blodgennemstrøm­ningen og udvikler energi, som er med til at frigøre affalds- og giftstoffer. Det kan komme til udtryk som en summende fornemmelse i kroppen – det er blot blodet der suser lidt bedre rundt. 🙂
Udrensningssymptomerne er forskelligt, alt afhængig af hvor belastet man er.

Reaktionerne er helt naturlige og blot tegn på behandlingens hjælp til at genoprette kroppens balance.

Vand er meget vigtig i den proces, – så affaldsstofferne kan blive skyllet ud den naturlige vej. 1½ – 2 l vand om dagen, og gerne med lidt frisk presset citronsaft

Man kan føle sig:

 • Lidt ved siden af sig selv,
 • Få hovedpine
 • Blive lidt svimmel,
 • Træthed, tristhed,
 • Føle tørst, sult
 • Urin og afføring kan være ændret i farve, lugt og konsistens i dagene efter behandlingen.
 • Øget sved og slim afsondring,
 • Velbehag, øget energi.
 • Afslappethed, afstresning og smertelindring.
 • Øget udskillelse via urin og afføring.
 • Kortvarig opblussen af gamle skavanker.
 • Humørsvingninger
 • Dybere søvn