Fysiurgisk massage

Hvad er fysiurgisk massage?

Har du ofte hørt om fysiurgisk massage? Men aldrig helt fundet ud af, hvad det egentlig betyder? Så fortvivl ej. ’Fysiurgisk’ betyder, at der bliver tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, sener og ledbånd. Det er den mest almindelige form for massage.

Kort og godt om fysiurgisk massage

Det særlige ved fysiurgisk massage er, at det er en i høj grad dybdegående behandlings- og massageform, hvor der arbejdes dybt ned i vævet (muskler, sener, bindevæv og ledbånd). Massage påvirker desuden kroppens nervesystem, hvilket har den positive virkning, at kroppen afspændes.

Ved fysiurgisk massage øges blodgennemstrømningen i musklerne, kroppens produktion af endorfiner øges, og den dybdegående massage forbedrer muskelvævets evne til at udskille affaldsstoffer.

fysiurgisk massage fredericia

10 ting fysiurgisk massage kan afhjælpe

  • Spændingshovedpine
  • Ryg-, skulder-, nakke- og knæsmerter
  • Sportsskader
  • Musearm
  • Muskelspændinger
  • Træthed
  • Spændte, stive og ømme muskler
  • Overbelastningsskader
  • Graviditetsgener
  • Tennis- og golfalbue
dybdegående massage Fredericia

Sådan foregår en behandling

Vi starter meden samtale om dit ønske og behov. Både før og under behandling vil jeg forklar hvorfor jeg arbejder med netop det område, både for at give dig en forståelse men også for at få din krop til at arbejde med i at slippe de spændinger som du har.  Du skal være opmærksom på at spændingerne/ømhed let kan udspringe/komme fra et helt andet sted i kroppen, end du forventer.  

Dine muskler vil bliver gennemarbejdet og varmet godt op, så du kan mærke en lindring med det sammen, nogle gange oplever jeg at kroppen siger fra og begynder at spænder op, det er et signal fra din krop om at nu har den fået det behandling som den kan klar og har brug for ro.

Behandlingen aktiverer kroppens eget immunforsvar, og langt de fleste oplever også, at deres psykiske velbefindende forbedres. Mange kan desuden mærke en effekt allerede efter første behandling, men vil du have længerevarende effekter, anbefales 2-3 behandlinger hvor der går 3 ~10 dages mellem hver behandling.

Reaktioner efter behandling

Det er naturligvis individuelt, men du kan godt være rigtig træt, da kroppen er i fuld gang med at rense ud og frigive, så beregne lidt tid til at komme dig, inden du suser videre til næste af dagens opgaver.

Mærker du en lettere smerte, hovedpine eller ømhed, senere på dagen eller dagen efter, er det helt naturligt, det er blot tegn på at musklerne begynder at afspænde. Ved hovedpine drik vand, da du efter behandling begynder at udrense og derved dehydrere.  

Behandlingen aktiverer kroppens eget immunforsvar, og langt de fleste oplever også, at deres psykiske velbefindende forbedres.